Gecombineerde Kabel

Gecombineerde UTP COAX kabel

U heeft een televisie staan en wilt daar bedraad internet op en TV kijken via ziggo. U heeft dus twee kabels nodig namelijk coax en utp. U gaat op internet kijken en ziet dat er gecombineerde utp coax kabels zijn. U denkt dat is makkelijk en u wilt zo'n kabel bestellen. Voordat u die kabel gaat bestellen lees eerst even dit artikel. Want op het eerste oog lijkt deze kabel goed, maar in de praktijk kan de kabel bij HD-tv storing geven.

De kabel is op gebouwd uit twee kabels de UTP kabel en de coax kabel. De UTP kabel is een cat 6 kabel waarmee je een snelheid van 1000 mbit/s kan halen. Ik zeg kan halen want je apparatuur moet dit ook aan kunnen. De UTP kabel is voor de rest van uitstekende kwaliteit en wij hebben hier in de praktijk geen problemen mee ervaren. 

Het andere deel van de kabel is de coax kabel. Deze kabel is een zogeheten C12 kabel dit getal heeft te maken met de kern dikte van het koper. Op zich zou dit voldoende zijn. Het gaat alleen om de afscherming die om de kern heen zit. Deze afscherming is niet voldoende en beschermd de kern niet tegen 4/5 G instraling dit veroorzaakt blokken en storing op de TV. De coax kabel is dan ook niet Ziggo gecertificeerd dit wil zeggen dat Ziggo deze kabel niet aanraad. De kabel die wel daarvoor geschikt is is de Hirschmann coax 9 kabel. Deze is uitgevoerd meet een foam afscherming en dubbele folie-afscherming zodat er geen straling bij de kern kan komen.

Maar hoe krijg ik dan een UTP en coax kabel door één buis bij de televisie? Dit ka alleen door middel van een trekkous. Een trekkous is gevlochten metaal die om de kabels gaat. Hoe harder er aan de kous getrokken wordt hoe strakker deze op de kabel komt te zitten. Daar komt nog bij dat de kabel makkelijker door de bochten gaat. Zo'n trekkous is wel een hele investering en je kan dit alleen maar gebruiken in combinatie met een trekveer. Wij van kabelmonteur kunnen dit voor u doen. Wij trekken de kabel en monteren deze netjes af op een wandcontactdoos. Bovendien testen wij de kabel op een juiste werking. Wilt u een gecombineerde UTP coax kabel laten aanleggen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken of om de mogelijkheden te bespreken.